Apple Car Play και Android Auto χωρίς καλώδια (wireless) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
29 Φεβρουαρίου, 2024

Μάθετε πως να μετατρέψετε τα συστήματα Apple CarPlay και το Google AndroidAuto του αυτοκινήτου, σε ασύρματη σύνδεση (wireless), με 2 απλούς τρόπους.

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα παρόλο που φέρουν εργοστασιακές οθόνες (Ιnfotainment) εξοπλισμένες είτε με Car Play είτε Android Auto δεν υποστηρίζουν την ασύρματη σύνδεση με συνέπεια διαρκώς να χρειάζεται να κάνετε χρήση καλωδίου (πχ για σύνδεση με Google maps).

Τρόποι μετατροπής Αndroid Αuto και Car Play σε ασύρματο - TROP.gr

Wireless Adapter (WiFi / Bluetooth)

Αφορά αντάπτορες οι οποίοι τοποθετούνται στην εργοστασιακή USB θύρα του αυτοκινήτου (που πρέπει να υποστηρίζει απαραίτητα Apple Car Play είτε Android Auto). H λειτουργία τους είναι Plug and Play και για την σύνδεση τους συνήθως απαιτείται απλά η σύζευξη του αντάπτορα με το κινητό μέσω WiFi και Bluetooth. Με αυτή την επιλογή έχουμε όλα τα πλεονεκτήματα Apple Car Play και του Android Auto, αλλά δεν μπορούμε να κατεβάσουμε επιπλέον εφαρμογές όπως YouTube, Netflix κλπ.

Μετατροπέας Ενσύρματου CarPlay και Android Auto σε Ασύρματο

Android Box

Σε αυτή την επιλογή εκτός από το πλεονέκτημα της ασύρματης σύνδεσης (με αυτόματη σύνδεση κατά την είσοδο σας στο αυτοκίνητο) που αναφέραμε και στην προηγούμενη λύση, σας επιτρέπουν να κατεβάσετε εφαρμογές όπως YouTube, Netflix, Facebook, Tiktok, Freenow Driver, Taximetro κ.α. με δυνατότητα χρήσης και εν κινήσει.

Τα Android Boxes, είναι ουσιαστικά tablets χωρίς οθόνη και ως οθόνη χρησιμοποιούν την εργοστασιακή οθόνη του αυτοκινήτου παρακάμπτοντας το hardware (CPU, GPU, RAM, ROM) της εργοστασιακής οθόνης του αυτοκινήτου.

Τα εργοστασιακά Ιnfotainment συνήθως είναι χαμηλής ποιότητας hardware με μειωμένη επεξεργαστική ισχύ, με συνέπεια να είναι αργά κατά την χρήση και να «κολλάνε». Εφόσον λοιπόν επιλέξουμε ένα Android Box με γρήγορο επεξεργαστή και αυξημένη μνήμη RAM (πχ 8GB) μπορούμε να πετύχουμε και βελτιστοποίηση της απόδοσης και αναβάθμιση του infotentemnt του αυτοκινήτου. Χρήσιμο είναι να διαθέτει και θύρα κάρτας SIM με σκοπό με την χρήση δεδομένων να μπορεί να συνδέετε στο διαδίκτυο.

Σε αυτή την λύση, δεν υπάρχουν σημαντικά μειονεκτήματα! Δεν χρειάζεται να λυθεί το αυτοκίνητο (όπως π.χ. με την αντικατάσταση της εργοστασιακής οθόνης με aftermarket). Τοποθετούνται εύκολα και μπορεί να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή, και το αμάξι επιστρέφει στην εργοστασιακή μορφή.

Android Box: Μέσω Play store (Android) μπορείτε να κατεβάσετε όλα τα Apps


Βρείτε στο κατάστημα μας όλες τις λύσεις για Μετατροπή Eνσύρματου Eργοστασιακού Apple Car Play και Android Auto σε Ασύρματο!

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 13:39

Σχόλια Πελατών

Αφήστε το σχόλιο σας.

Πρόσθεσε μια ερώτηση ή σχόλιο για το προϊόν: